Precizari si Sfaturi privind produsele

precizari-si-sfaturi-manere-mobila

Nu toti producatorii livreaza impreuna cu manerele si suruburile de fixare. Unii o fac, altii nu.
Acolo unde capatul surubului se vede pe fata mobilei acest lucru se intampla. Multi au renuntat si datorita faptului ca usile mobilei au inceput sa aiba in ultimii ani grosimi diverse si este normal ca surubul de fixare sa fie ales de tamplar pentru situatia reala.
Acum suruburi pentru manere se gasesc in toate magazinele de brocolaj. Lungimea surubului care va trebuie se calculeaza adaugand la grosimea usii (in zona de fixare a manerului) cca 3mm care intra in zona de strangere.

Manerul pentru mobila este un produs mic care poate fi adesea o piesa de design.
Este insa si cea mai "folosita" parte a mobilierului, deci cea mai supusa uzurii.
Actiunea diferitelor substante chimice folosite la curatenie nu ii face bine. De aceea, producatorii recomanda stergerea "cu apa si sapun'. Aceasta sintagma o intilniti adesea la curatarea diferitelor suprafete si elemente ale mobilei si este bine sa o respectati.
Nu folositi nicidecum substante si paste abrazive sau cu clor. Nu folositi niciun obiect in afara carpei umede. Atentie atunci cand manipulati diferite obiecte dure in bucatarie caci le puteti zgaria.
Veti observa ca in timp verigheta deterioreaza atat suprafata usii de mobila cat si interiorul manerului in zonele cu folosinta mai mare.
Cele mai afectate pot fi manerele cu suprafete mari sau vopsite asa cum sunt profilele Gola orizontale sau verticale.
  
Daca confectionati o mobila la comanda, nu gauriti niciodata usile pentru manere inainte de alegerea lor. Riscati sa faceti o paguba mare.
Cele mai multe dintre manere au o distanta intre gaurile de prindere pe care trebuie sa o luati in calcul la alegere. Cand lansati o comanda, aceasta distanta dintre gauri trebuie selectata explicit.
Uneori poate fi importanta si distanta totala a manerului, aceasta fiind ceva mai mare decat distanta dintre gauri.